У Калуші половина міста мерзне

Хоча офіційно опалювальний сезон у Калуші стартував ще 13 жовтня, коли міський голова Ігор Насалик підписав відповідне розпорядження, однак 16 жовтня 50 % житлового фонду міста ще не обігрівалося. А це – житлові будинки, більшість дошкільних та шкільних закладів Калуша. Тепло подано лише в ті мікрорайони міста, де працюють локальні котельні.

Як і минулого року (ТЕЦ запрацювала аж в середині листопада, після того, як калушани відвойовували тепло під стінами НАК «Нафтогаз України» і Міністерства палива та енергетики – авт.), значна частина калушан, оселі яких обігріваються від Калуської ТЕЦ, стала заручниками боргів, які сьогодні комунальне підприємство «Водотеплосервіс» винне теплоелектроцентралі.

Начальник виробничої філії державного підприємства зовнішньоекономічної діяльності «Укрінтеренерго» «Калуська ТЕЦ» Ігор Білик заявив, що підприємство почне подавати в місто теплоносій, коли буде знайдена схема повернення боргів і здійснена попередня проплата (розмова велася 15 жовтня – авт.). Місто заборгувало ТЕЦ 25 млн. грн., з них 14,2 млн. грн. – за попередній опалювальний період.

«Теплоелектроцентраль готова працювати, – зазначив Ігор Білик, – але за все потрібно платити. Ми не можемо брати на себе витрати, щоб у місті було тепло. У липні ТЕЦ заплатила 5 млн. 101 тис. грн., щоб розрахуватися з боргами за комунальний газ, і витрачати ще стільки ж на його закупівлю ми не маємо наміру. Краще не виробляти теплової енергії взагалі, а проводити ремонтні роботи».

Трохи іншу картину змалював 15 жовтня директор КП «Водотеплосервіс» Ігор Яковина. Він повідомив, що 14 числа цього місяця між «Водотелосервісом» та виробничою філією ДПЗД «Укрінтеренерго» «Калуська ТЕЦ» підписано договір на постачання теплової енергії. 15 числа комунальне підприємство, за словами І. Яковини, проплатило ТЕЦ 100 тис. грн. авансу і направило туди листа з вимогою розпочати нагрівати мережі згідно з температурним графіком, який передбачений договором.

Очікуване тепло у оселях калушан, які з року в рік потерпають від того, що керівництво міста, комунального підприємства та теплоелектроцентралі не можуть знайти порозуміння, поки що так і не з’явилося. Директор КП ЖЕО №4 Василь Фурда наголосив на тому, що будинкові тепломережі готові до прийому теплоносія і чекають на нього. У свою чергу працівники КП ЖЕО №1, за словами директора підприємтсва Тараса Підлужного, працюють над тим, щоб розвоздушити у будинках батареї опалення, ліквідувати пориви у внутрішньобудинкових тепломережах.

Віра Любинець

old_editor, 17.10.2009 17:30



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини