Антиколектори написали Президенту і планують створити групи альтернативних дій проти банківського свавілля

В сьогоднішніх реаліях виживає найсильніший, найхитріший або той, про кого дбають зверху. Українські банки в умовах кризи все більше «піклуються» про свого клієнта підвищуючи ставки по уже існуючим кредитам та «вибиваючи» гроші з людей за допомогою колекторських фірм, на діяльність яких українська влада закриває очі, говорять антиколектори.

За минулий рік колекторські фірми отримали від банків винагороду в сумі близько 10 млрд. гривень.

За словами Федора Олексюка, засновника правозахисної та антиколекторської організації «Ваша надія», з кожним днем банки нагнітають ситуацію. Все більше випадків незаконного відчуження майна через непогашення кредиту фіксується в Україні.

«Тому ми перш за все відправили відкритого листа президенту України Віктору Ющенку, в якому викладені усі розбіжності наших позицій та виходи із ситуації, що склалася. Також ми збираємо у Києві круглий стіл «Банківська система та конституційні права громадян», на якому будуть присутні і юристи, і постраждалі від банківського свавілля. Ми плануємо створити групи альтернативних дій у кожному регіоні, що будуть протидіяти колекторським фірмам», — сказав в розмові з «Малакавою» Федір Олексюк.

Вчора у Миколаєві посеред ночі працівники колектрорської фірми разом із судовими виконавцями прийшли забирати квартиру у однієї сім’ї, але правозахисники запобігли таким незаконним діям, говорить Федір Олексюк.

old_editor, 09.10.2009 19:01



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини