Десятикласникам дозволять теж проходити ЗНО, щоб звикнути до тестів і уникнути прикрих несподіванок в майбутньому — Томенчук

За інформацією Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти, до них часто впродовж попередніх років зверталися батьки з зауваженнями до якості проведення тестів.

«Коли ви вперше бачите яку-небудь анкету, та ще й повинні її вірно заповнити, чи завжди все вдається? Майже ніколи. Така дилема й у наших випускників. Не допомагає й пробне тестування за місяць до основного», – говорить директор РЦОЯО в Івано-Франківську Богдан Томенчук.

На сьогодні керівництво центру розглядає питання складання пробного тестування у 10 класах. За словами Богдана Томенчука, це зможе висвітлити об'єктивну картину рівня знань тестованого школяра не лише для нього самого, а й для його батьків, щоб уникнути несподіванок.

«У січні, - зазначає пан Томенчук, - ми проведемо опитування серед десятикласників, чи згідні вони на таке. Адже пробне тестування відбуватиметься виключно на платній основі. Наразі держава не може фінансувати такого роду експерименти».

Також, директор РЦОЯО зізнався, що розпорядження складати тести для 10 класів вже є. Центр сподівається на позитивні відгуки учнів та батьків.

old_editor, 09.10.2009 14:53



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини