Наступного року ЗНО проходитиме в Івано-Франківську, Коломиї та Калуші. Сертифікати більше поштою не надсилатимуть

На ЗНО-2010 чекають нововведень. Тепер зовнішнє незалежне оцінювання проходитиме у трьох точках області: у містах Івано-Франківськ, Коломия та Калуш. За словами директора Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти Богдана Томенчука, це допоможе зменшити видатки на охорону та конроль за проведенням тестування.

Як і минулого року, ЗНО проходитиме у два етапи: пробне тестування та основне.

Значні зміни доведеться відчути учасникам пробного тестування. Основним фактором є те, що можна буде реєструватися на сайті, щоправда оплатити пробне тестування доведеться у касі банку.

Пробне тестування, за даними РЦОЯО, проходитиме 13 і 20 березня в усіх районних центрах області. Реєстрація триватиме з 1 листопада до 1 грудня 2009 року.

Незначні зміни пройдуть при оплаті за пробне незалежне оцінювання.

«Якщо минулого року сума оплати за пробне тестування становила 56 гривень, то сьогодні це 62 гривні. Хоча сума, у зв'язку з інфляційними процесами, мала сягати більше 80 гривень», - говорить Богдан Томенчук.

Зміниться і форма сертифікату: він видаватиметься як проміжна форма, тобто сертифікат на участь у ЗНО й видаватиметься під час реєстрації.

«Жодної пересилки сертифікатів поштою більше не буде. Надто вже велика плутанина була минулого року», - каже Богдан Томенчук.

old_editor, 08.10.2009 20:19



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини