Опалювальний сезон, що наближається, буде чи не найскладнішим за останніх 10 років — Місяць

Напередодні зими дуже гостро постає питання а хто ж таки «нагріється» в опалювальний сезон. Існує думка , що найменше з усіх зігріються прості громадяни. Про проблеми ЖКГ сьогодні можна почути часто, а от конкретні пропозиції по їх вирішенню – рідко.

Шляхи вирішення цих гострих проблем запропонував Ярослав Місяць, депутат Бучанської міської ради, голова Партії малого та середнього бізнесу України.

За розрахунками експертів, повідомив Ярослав Місяць, опалювальний сезон, що наближається, буде чи не найскладнішим за останніх 10 років, адже якість підготовки країни до зими знаходиться на найгіршому за останні роки рівні.

«Ситуація з майбутнім опаленням щодня погіршується не тільки через недофінансування ЖКГ з боку держави (У Державному бюджеті України на 2009 рік за напрямом житлово-комунальне господарство передбачено видатків на 18,9 % менше порівняно з фактично профінансованими у 2008 році), але й через те, що ЖКГ роками не ремонтовані», – наголосив Ярослав Місяць.

Також пан Місяць зауважив,що стосуєтьсь технічної підготовки, то навіть згідно з офіційними даними профільного міністерства 60 % існуючих мереж зараз побудовані 40 років назад, 30 % потребують термінового ремонту, 20 % – перебувають в аварійному стані. Згідно зі статистичними даними, за останні 5 років в 10 разів збільшилася кількість аварій в ЖЕК.

«Сьогодні країну захлиснула проблема державної монополії на надання послуг. Наразі саме це є головною проблемою ЖКГ, адже ЖЕО перетворилися з комунальних підприємств на цілу багатогалузеву інфраструктуру», — говорить Ярослав Місяць.

За його словами, вихід з цього колапсу є. Необхідно житлово-комунальну сферу передати підприємцям.

«Тільки конкуренція в цій сфері зможе підвищити якість послуг, зробити ринкові ціни, послабити навантаження на бюджет», - заявив Ярослав Місяць.

old_editor, 09.10.2009 15:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини