Часто в бажанні отримати шоколадку дитина переступає через себе, роблячи те, чого не хоче — психолог

Останній нонсенс серед досліджень іноземних науковців, начебто, кількість солодощів прямо пропорційно залежить на рівень агресії людини. Чим більше дитині давати солодкого, тим жорстокішою та агресивнішою вона буде.

Однак, психологи дотримуються іншої думки. Чимало сумніваються, що шоколад може якось впливати на агресію, адже він заспокоює і робить людей щасливими. Значить, не кількість, а спосіб у який дитині дають солодощі має значення, кажуть психологи.

«Солодощами дитину можна розпестити. Розпещені діти агресивні, а самі по собі солодощі не можуть сприяти агресії», — вважає психолог Наталя Мухітдінова.

За словаим Наталі Мухітдінової, не важливо чим годувати дитину, а як це робити.

«Коли в бажанні дитини бути хорошою, виступає зовнішній мотив ні до чого хорошого це не приведе. Мотив має бути внутрішній – якщо дитина вчитиметься – буде розумною, добре поводитиметься – в неї буде чисте сумління. Важливо не маніпулювати дітьми. Часто в бажанні отримати ту шоколадку дитина переступає через себе роблячи те, чого не хоче. В результаті їй вже не потрібно тієї шоколадки», — говорить Наталя Мухітдінова.

old_editor, 07.10.2009 14:40



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини