На відкриття лабораторії із ГМО потрібно неменше 500 тисяч гривень – Ольга Петренко

Невдовзі в Івано-Франківську діятиме лабораторія із визначення ГМО. До того ж, лабораторія буде першою у західному регіоні.

За словами керівника прес-служби ДП «Івано-Франківськстандартметрологія» Ольги Петренко, відкриття лабораторії планувалось протягом кількох років, просили допомоги і в держави, і в органів місцевого самоврядування, але відкрили за власний кошт.

«Лабораторія готова працювати, хоч ще треба її доукомплектувати. Значення її для держави дуже велике. Ще недавно, в країні працювало лише чотири таких структури, три з яких у Києві, а одна у Вінниці. Кілька місяців назад відкрилось ще сім лабораторій по визначенні ГМО. Однак сміливо можна сказати, що на Заході ми це зробили першими. Зараз така ж лабораторія планується у Львові», — повідомила «Малакаві» Ольга Петренко.

Тепер виробникам не доведеться їздити до Києва, для дослідження своєї продукції, говорить Ольга Петренко.

Для відкриття лабораторії із досліджень на ГМО потрібно не менше 500 тисяч гривень, не так сама лабораторія, як іноземне обладнання, говорить Ольга Петренко. Персонал лабораторії невеликий – в основному працівники ДП «Івано-Франківськстандартметрології», повідомляє керівник прес-служби.

old_editor, 05.10.2009 20:45



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини