«Суперліга» відповіла «Малакаві» на запит стосовно БК «Говерли». Але офіційний лист породжує більше запитань, ніж дає відповідей

"Шановна редакціє!

Щодо ситуації навколо БК «Говерла» повідомляю Вам про те, що під час свого візиту до м. Івано-Франківськ комісія Суперліги прийняла домашню арену БК «Говерла» для участі в irpax XIX Чемпінату України з баскетболу серед чоловічих команд Суперліги сезону 2009-2010 pp., лише за умови усунення низки недоліків, серед яких було i проблемне покриття.

Через те, що з моменту візиту комісії Суперліги до м. 1вано-Франювськ, умови для проведения матчів на арені БК «Говерла» не змінилися, загальні збори засновниюв (учасників) Асоціації баскетбольних клубів України «Суперліга» 29.09.2009 року прийняли рішення про не допуск залу в якому грає БК «Говерла» до усунення недоліків з покриттям.

Що стосуеться порядку денного загальних зборів засновників (учасників) Асоціації баскетбольних клубів України «Суперліга» які відбулися 29.09.2009 року, то повіомляю, що до порядку денного було включено питания про підготовку до XIX Чемпіонату України з баскетболу серед чоловічих команд Суперліги сезону 2009-2010 pp. при розгляді якого було заслухано доповідь про інспекцно Bcix залів та умови проведения в них irop Чемпіонату та Кубку Суперліги.

Клуби, що жодного разу не грали на «проблемному паркеті», опираючись на звіт комісії Суперліги, а також на зауваження керівників клубів, що знайомі з ситуащею, вирішили не ризикувати гравцями, проголосувавши проти допуску домашньої арени БК «Говерла» для участі в irpax XIX Чемпюнату України з баскетболу серед чоловічих команд Суперліги сезону 2009-2010 pp. та Кубку Суперліги до усунення недоліків iз покриттям.

Kpiм того, довожу до Вашого відома, що БК «Говерла», в oco6i Генерального директора Пелеха О. В., погодився із рішенням Acoціації баскетбольних клубів України «Суперліга» про що було направлено відповідного листа на адресу Acoціації баскетбольних клубів України «Суперліга», а тому вважаю, що підняте у Вашому листі питания вичерпано.

3 новагою, Генеральний директор С. В. Скобельський ".

Відповідь на лист «Малакави» до Асоціації баскетбольних клубів України «Суперліга» щодо ситуації навколо БК «Говерла» поставив ще більше запитань чим дав на них відповідей.

Приміром, у висновку комісії від 22.09.2009, що приймала зал коледжу фізичного виховання немає жодного слова про усунення недоліків покриття. Там тільки вказано про жорсткість паркету, а пан Скобельський говорить зовсім інше. Також дивують і слова, що з моменту відвання комісією Івано-Франківська, а це 22 вересня, до засідання засновників (29.09.09) «Говерлою» не були усунені проблеми із паркетом.

Як за один тиждень, навіть якщо в акті про прийом залу такий пункт існував, можна повністю замінити паркет? І нарешті останній абзац про те, що БК «Говерла», в особі гендиректора погодилась із рішенням Асоціації і тому питання вичерпано - це узагалі нонсенс. Звичайно ж, клуб не мав іншого виходу. Пан Скобельський явно не має бажання грунтовно проаналізувати ситуцію та дати вичерпні відповіді на питання, що «Малакава» задала у відповідному листі. Цей конфлікт негативно впливає як на імідж новоствореної «Суперліги», так і на український баскетбол в цілому. Бо як може бути, щоб команда вищого дивізіону чемпіонату країни не мала можливості проводити домашні матчі, а керівництво ліги не мало жодного бажання допомогти і тим підвищити рівень змагань?
old_editor, 05.10.2009 15:30



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини