Усмішка, нехай і на коротку мить, дарує легкість – Наталя Мухітдінова

Сьогодні світ відзначає день усмішки, а саме: маленького жовтого обличчя, всім відомого як смайл. Згідно започаткованої традиції, день усмішки святкують у першу п’ятницю жовтня, перед вихідними, що сприяє передчуттю відпочинку і позитивному настрою.

Гасло цьогорішнього свята – допомогти усміхнутись іншому. Психолог Наталя Мухітдінова каже, що допомогти усміхнутись іншим не важко – подарувати щиру посмішку навіть незнайомцю на вулиці, навряд чи людина відповість якоюсь грубістю – швидше за все відповість у відповідь. «Свято додає радості. Людина, яка сміється та має хороше почуття гумору активізує дуже багато м’язів на обличчі, легко переносить стрес і вміє впоратись із труднощами. Смайлик – символ, з яким будь-який текст буде позитивним. Краще сміятись від душі, ніж приховувати усмішку», - говорить Наталя Мухітдінова.

Хоч свято чуже, однак українцям близьке, говорить психолог. «Емоційність, почуття гумору українцям притаманні. І якщо ми святкуємо чимало свят іноземного походження, як от День Валентина, які були створені для комерційної вигоди, то чому б не святкувати і День усмішки? Посмішка, нехай і на коротку мить, дарує легкість», - говорить психолог.

old_editor, 02.10.2009 17:50



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини