Вже підвищили «мінімалку» техпрацівникам, на черзі – сфера культури

Мінімальна заробітна плата зросла на 20 гривень. Станом на 1 жовтня вона становить вже 650 гривень. Таке підвищення стало можливим відповідно до статті 55 Закону «Про Державний бюджет України на 2009 рік» (№835-VI від 26 грудня 2008 р.). Згідно цього закону на 1 грудня поточного року мінімальна заробітна плата становитиме 669 гривень для працівників технічно-обслуговуючого персоналу.

Як повідомили «Малакаві» в обласному управлінні праці, ріст мінімальної зарплати є позитивним явищем, проте система її запрвадження та нарахування є недосконалою.

«Звичайно, прожитковий мінімум, як і заробітна плата, поступово піднімається. Проте, споживча норма, яка встановлена у нашій державі, швидше нагадує споживчу норму совдепівських часів. Нам потрібно різко змінювати ситуацію, якщо ми хочемо бути європейською країною», – заявила Ярослава Ульванська, начальник обасного управління праці.

На сьогодні вже зросла заробітна плата для технічного персоналу, планується ріст зарплати для бібліотекарів, наступна сфера, яку розглядатимуть для підвищення зарплати, буде сфера культури.

old_editor, 02.10.2009 17:28



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини