Епопея із музеєм визвольних змагань триває. КУНівці і далі проти незаконного призначення його директора

Івано-Франківська міська організація КУН дала відповідь, на, начебто, необгрунтоване та безпідставне звинувачення, нібито КУНівці виступають проти нинішнього виконуючого обов’язки директора музею визвольних змагань Руслана Коцаби. Справа не в ньому, а в незаконному призначені його на цю посаду, не втомлюється повторювати заступник голови Проводу МО КУН Сергій Раковецький.

Сергій Раковецькій каже, що згідно статуту та Установчого договору музею призначення відбувається засновниками Івано-Франківською обласною радою та історико-просвітницьким товариством «Меморіал», останні і подають кандидатуру.

«Роман Куцик є заступником голови Всеукраїнського товариства «Меморіал», юридично вирішувати питання, які не входять до його компетенції не має права», — говорить Сергій Раковецький і зазначає, що Роман Куцик тим більше «не має права поливати брудом працівників музею».

Особливо, у своєму спростуванні звинувачень Романа Куцика, Сергій Раковецький просив його та Руслана Коцабу бути людьми і не вести себе як «совіцькі» НКВДисти.

Щодо інших звинувачень, як от посягання на приміщення музею організацією КУН, Сергій Раковецький від коментарів відмовився, сказав, що не хоче брати участі у конфлікті таким примітивним методом. «Не хочемо вступати в пусту полеміку. КУН вище цього», — говорить Сергій Раковецький.

Чому визрів такий конфлікт на пустому місці, Сергій Раковецький вважає, що чесні справи повинні творитись по-чесному, а Коцабу прийняли нечесно, то й працювати він буде так само. «Це схоже на ситуацію, коли щурі прийшли до чистого дому, насмітили і вирішили прибрати», — говорить заступник голови МО КУН.

Наразі «Меморіал» подав кандидатуру молодого претендента на посаду директора музею Ярослава Коритчука, і тепер залишилось отримати підтвердження голови ОДА Миколи Палійчука, який «розумніший від всіх і знає, що робити», — каже Сергій Раковецький.

old_editor, 02.10.2009 15:09



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини