Виключення з лав Народного Руху Михайла Івасютина — це помста за його позицію

Виключення з лав Народного Руху лідера Івано-Франківської крайової організації, людини, що стояла біля витоків партії, Михайла Івасютина стала несподіванкою для всіх. Сталося це через небажання Михайла Івасютина їхати на святкування 20-ї річниці створення Руху, на якому повинна була перебувати Юлія Тимошенко.

«Минулого року, в листопаді місяці, коли стало відомо, що керівництво партії вирішило підтримувати Юлію Тимошенко, багато обласних організацій висловили свою незгоду з такою позицією. Роман Ткач у зв’язку з цим ще тоді написав заяву про вихід з Руху», — сказав на прес-конференції Михайло Івасютин.

За словами колишнього лідера крайової організації Руху, відразу розпочалися масові виключення членів обласних Рухів в тому числі і по Івано-Франківській організації.

«Все ж 27 грудня 2008 року ми оприлюднили заяву про те, що наша крайова організація, як і багато інших по Україні обурена тим, що керівництво партії співпрацює із політичною силою, філософія якої і близько не співпадає з нашою та висловили підтримку діючому президенту України. Згадаємо, що саме Віктора Ющенка у 99 році сам В’ячеслав Чорновіл просив балатуватися у президенти», — сказав Михайло Івасютин.

За його словами, керівництво партії не має жодного уявлення про стан справ у обласних осередках Народного Руху. Борис Тарасюк жодного разу за останній рік не приїжджав на зустріч із івано-франківськими одно партійцями, щоб пояснити причини обрання такого політичного курсу.

«Незважаючи на це, керівництво партії і надалі проводило роботу по усуненню інакодумців. А рішення про святкування 20-ї річниці Руху не 12 вересня, як того передбачав указ президента, а шостого та ще й у присутності прем’єр-міністра Юлії Тимошенко взагалі не вкладається у голові. Нами було прийнято рішення на це святкування не їхати. І 6 вересня Івано-Франківська міська, Богородчанська, Рожнятівська та Городенківська районні організації Народного Руху цей захід проігнорували», — говорить пан Івасютин.

19 вересня Михайла Івасютина, а також голову Богородчанської районної організації Володимира Тимчишина, Городенківської районної Романа Осадчука та Рожнятівської районної організації Наталію Федоренко було виключено із партійних рядів за надуманою причиною - незабезпечення делегацій на святкування 20-ї річниці створення Руху, що пройшли 6 вересня.

old_editor, 24.09.2009 20:36



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини