Працівник санстанції приїхала і за 5 хв перебування сказала, що немає чим дихати, а ми тут живемо - Віра Афтаназів

Сьогодні п’ятий день як в Надвірній мешканці санітарно-захисної зони потерпають від чергового масштабного викиду шкідливих речовин заводом «Інтерплит».

Як вдалося з’ясувати «Малакаві» на місці викиду були працівники місцевої санстанції. Вони, після відповідних вимірів, дали висновок — перевищення норми формальдегіду. Щоправда, у санстанції офіційно коментувати ситуацію відмовляються. Немає головного лікаря та спеціалістів – кажуть у приймальній. Обласна екологічна станція про випадок не повідомлена. Там кажуть, що ніяких запитів від мешканців чи влади не приходило.

Очевидно, викид був значним, адже працівники заводу були змушені навіть мити дах підприємства – все навколо було в пилюці. Мешканка санітарно-захисної зони Віра Афтаназів каже, що в них подвір’я, городина у пилюці, неможливо дихати навіть вночі.

«Працівник санстанції приїхала і за 5 хвилин перебування сказала, що не має чим дихати, а ми тут живемо. Нас травлять цілодобово», — говорить Віра Афтаназів.

Ряд протестів та акцій закінчились пустими обіцянками влади. Тепер, каже мешканка, будуть надіятись на сесію РДА, де їхню проблему включено у порядок денний.

«Після цього буде видно, щось вирішуватимемо всі разом», — говорить Віра Афтаназів.

Останнього разу всі жителі санітарно-захисної зони хотіли перекрити головну трасу. Одразу ж по їхньому рішенні міліція сказала, що вони понесуть мало не кримінальну відповідальність.

«Як на нас відкривати кримінальну справу – правоохоронці діють миттєво, а знайти відповідального за постійне травлення людей – лише відмовчування у відповідь чи перекладання обов’язків на інших. Просто все заздалегідь куплено, тому і санстанція і прокуратура та влада вдають ніби нічого не трапилось, ніяких проблем», — каже Віра Афтаназів.

old_editor, 18.09.2009 14:46



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини