«Ваша Надія» закликала бойкотувати банки, які потрапили до «антирейтингу» і радить гасити кредити через нотаріусів

Сьогодні на прес-конференції засновник антиколекторської компанії «Ваша Надія» Федір Олексюк закликав українців бойкотувати банки, які потрапили до так званого «антирейтингу» (рейтинг банків, на які найбільше скаржаться, які в односторонньому порядку піднімають ставки по кредитах, використовують колекторські компанії…).

За його інформацією, такий рейтинг очолює «Приватбанк», саме він найбільше порушує права своїх клієнтів. Також до «антирейтингу» правозахисники зарахували «Акцент-банк», «Плюс Банк» (активно співпрацює із колекторськими компаніями), «Дельта-банк», «Альфа-банк» та «Ренесанс».

«Закликаю припинити платити цим банкам. Але маю на увазі, не те, щоб не платити взагалі, а здійснювати оплату кредиту через нотаріусів. Так стаття 537 Цивільного кодексу України дозволяє здійснювати платежі через депозит нотаріуса. У цьому платежі позичальник вказує, що він вносить гроші на погашення тіла кредиту і саме туди кошти і зараховуються. Таким чином гроші не йтимуть у бездонну банківську бочку на погашення відсотків та штрафних санкцій», — каже Федір Олексюк.

Потім він радить оскаржувати договір із банком в суді. А також закликає не обслуговуватися у банках, які фігурують в «антирейтингу».

old_editor, 17.09.2009 19:27



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини