Фінансування позашкільних закладів забули включити до держбюджету – управління освіти

З 15 вересня у Івано-Франківську розпочало роботу 9 позашкільних закладів. Шість з них, згідно з навчальними програмами, надають освітні послуги. Інших три – проводять виховну роботу, організовують дозвілля, займаються оздоровленням дітей. Позашкільні заклади, що надають освітні послуги, видаватимуть свідоцтва про отримання позашкільної освіти з того чи іншого виду діяльності: чи це спортивна секція, чи технічна, чи рукоділля та ін.

Проблема залишається у їх фінансуванні.

Як повідомила «Малакаві» заступник начальника міського управління освіти Світлана Уварова,у 2000 році позашкільні заклади освіти по всій Україні забули включити до бюджетного кодексу. Хоча до того часу вони були включені.

« У 2008 році у Проект держбюджету фінансування позашкільних закладів освіти входило, але в результаті це питання відхилили – вирішили на чомусь зекономити», — каже Світлана Уварова.



На сьогодні гуртки, що надають освітні послуги, налічують 545 груп з кількістю дітей понад 7 тисяч. При цьому фінансування відбувається з місцевого бюджету, але з 4-6 годин, як зазначено програмою, оплачуються лише 2. Оплата додаткових занять здійснюється батьками на паритетних засадах.

old_editor, 17.09.2009 15:14



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини