То не він вбив, а хвороба, або Псих-убивця дівчинки і матері ще не покараний

Чоловік, який в Івано-Франківську зарізав жінку та восьмирічну дівчинку, нині перебуває в стаціонарі судово-медичної експертизи у Львові, тому що такого стаціонару в обласному центрі Прикарпаття немає.

Про це сьогодні повідомили на прес-конференції в міському суді.

Якщо чоловіка визнають психічно хворим, то помістять на примусове лікування в стаціонар.

«Він звідти зможе вийти за рік, два, п’ять…, якщо лікарі визнають його здоровим», — говорить головний лікар обласної психоневрологічної лікарні №3 Мирон Мулик.

Потім така людина мала би перебувати під постійним наглядом лікарів. Проте, каже Мирон Мулик, державна система попередження злочинів не діє.

Головний лікар каже, що психічно хворий злочинець не перебував в Івано-Франківську на лікуванні, тому що він з іншого міста. Спростовує також інформацію про те, що матір чоловіка зверталася до психіатрів за допомогою, а їй порадили прийти наступного дня.

«Якби до нас звернулися, то ми б його не випустили і попередили б злочин, — каже Мирон Мулик. — І я закликаю вас вгамувати своє вороже налаштування: то не він вбив, то хвороба вбила».

Мирон Мулик каже, що вбивство, очевидно, не було раптовим. До такого стану хворму треба доходити довго, десь три-три з половиною роки.

Нагадаємо, що 3 серпня психічно хворий чоловік пізно вночі зарізав матір і дитину. Від ножового поранення дівчинка померла на місці, а матір — від численних ножових ран померла в кареті швидкої допомоги. Психічно хворий чоловік намагався втекти із місця злочину, а потім відбивався від міліціонерів.

old_editor, 16.09.2009 20:11



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини