У Ворохті пройшов унікальний фестиваль — свято грибів. Фішка фестивалю — кулінарне змагання між найкращими шеф-поварами

На три дні чарівний куточок Карпат, селище Ворохта, перетворилося на світову столицю грибів. Саме тут вперше пройшов фестиваль грибів, що також був приурочений до дня селища.

На свято з’їхалися гості з цілої України. З самого ранку на території фестивалю, а це відома ще в Радянському Союзі спортивна база «Авангард», панувало пожвавлення та ажіотаж. Хоча фестиваль офіційно відкрився ще у п’ятницю, всі основні дійства були заплановані на суботу.

Відкрила свято грибів Руслана Палійчук, яка подякувала усім причетним до проведення за допомогу.

«Близько півтора місяця тому у мене з’явилася ідея провести таке дійство. Бо ж Ворохта — це чисте повітря, люди, які ніколи не сваряться та ціле море грибів. Я хочу аби до нас приїжджали не тільки літом і зимою. Восени та навесні тут також є на що подивитися. Маю надію, що завдяки вам фестиваль буде щорічним», — сказала пані Руслана.

Далі на сцену вийшли трембітарі і сповістили усім горам про те, що свято грибів відкрито. А далі ворохтянські майстри зі стрибків з трампліна показали усім свою майстерність.

На фестивалі працювало дві сцени — звичайна та космічна. На звичайній виступали народні гурти, танцювальні ансамблі, рок-гурти. Також пройшов показ мод від Мокша. А космічна ж, заслуговує особливої уваги. Фантазія організаторів закинула її на гору, яка височіє над трамплінами. Химерне оформлення та саме розміщення відкривало нові відчуття єднання з природою. Тут пройшли сеанси з групової мантри, майстер-класи з бойового гопака, африканських танців, а цілу ніч аж до самого ранку лазерне шоу та музика від найкращих ді-джеїв України не давала нікому спати.

Загалом на фестивалі було багато. Це майстер-класи із плетіння ляльки-мотанки, гончарська майстерня, чарівна чайна, вегетаріанське кафе, де можна було скуштувати страви світової кухні, художня майстерня просто неба, виготовлення етнічних напоїв.

Можна було придбати усе, що душа забажає. Але на особливу увагу заслуговує невеличка палатка, де можна було за бажанням за будь-яку суму грошей, якої не шкода, купити глиняний гриб, розмалювати його та взяти на пам’ять про Ворохту.

Фішкою фестивалю стало кулінарне змагання між найкращими шеф-поварами Прикарпаття. Запах приготованих ними страв ще довго витав по фестивалю. Гриби у сметані з вином, грибний салат із шинкою, тушковані гриби з яблуками, запечена на грилі форель фарширована білими грибами та багато іншої смакоти, яку, після підведення підсумків та нагородження переможців кулінарного змагання, могли спробувати усі охочі.



old_editor, 14.09.2009 17:07



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини