Геть від дріб’язковості та буденності у гори, або у Ворохті пройде фестиваль грибів

Гори завжди приваблювали людей своєю могутністю, сило та загадковістю. А тут ще й така подія – гірському селищі Ворохта 850 років. Але цього року, у зв’язку з такою датою, вперше стартуватиме фестиваль грибів.

Організатори кажуть, назва очевидна, оскільки зараз розпочинається грибний сезон. Однак сам фестиваль пройде у надто не звичному, «надземному» форматі. Дві сцени – жива та «космічна», море розваг, виступів сучасних колективів, та роздуми про сенс буття під час медитування, йоги, тантри, тай-дзи, а ще розкриття енергетичних джерел під час африканських танців, суфійських кружлянь та барабанного шоу, одним словом гармонія та самовдосконалення – девізи свята.

Кошторис свята не надто великий, каже співорганізатор Тетяна Яковлєва, допомогла обласна влада та малі підприємці. «Допомагало багато волонтерів, до того ж , відомі артисти погодились виступати за символічну суму», — каже пані Тетяна.

«У горах забуваєш свої «земні» дріб’язкові проблеми, тут думаєш високо та входиш в єдине ціле із природою, — говорить організатор, — Ми хотіли на цьому акцентуватись, аби гості відчули всю повноту та енергію гір».

На гостей чекають походи в ліс за грибами, потім їх приготування. Тетяна Яковлєва каже, що відвідувачів буде понад кілька тисяч, оскільки і вхід безкоштовний, і День міста, як-не-як. Родзинкою фестивалю є пропаганда здорового харчування.

«На фестивалі не буде пива, натомість безліч інших цікавих та «елітних» напоїв – медовуха, глінтвейн та інші. Окрім цього, діятиме кафе для вегетаріанців, де можна скоштувати вишукані страви з грибів. Фестиваль дуже ідейний, і відповідно популяризуватимемо суспільно-корисні речі», — говорить Тетяна Яковлєва.

old_editor, 02.09.2009 18:26



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини