Якщо українець боргує за комун послуги, виїхати за кордон він не зможе, навіть якщо в нього там помер родич — юрист

Під гострим кутом цього року стало питання про невиїзд за меж країни осіб, які є боржниками податкової чи комунальної організацій. Такий закон діє ще з 1994 року згідно статті 6 «Про порядок в’їзду і виїзду громадян України з території України», проте безкомпромісно почав вводитися в практику саме цього року. Така тенденція пов'язана з сьогоднішньою економічною кризою.

«Рівень серйозності та терміновість стосовно заборони виїзду боржникові за кордон встановлюється на рівні обласної , міської чи районної виконавчої служби. На відповідних засіданнях встановлюється й сума боргу, при наявності якої боржник не зможе виїхати за кордон. Це можуть бути тисяч або й 100 гривен», — говорить юрист-консульт компанії «Традиції права» Тарас Пукіш.

Навіть у випадку, коли за кордоном у боржника помирає хтось з близьких, наказ не втрачає своєї чинності . Таке питання можна вирішувати у судовому порядку, проте це займе немало часу.

«Якщо власник квартири за кордоном, — говорить Тарас Пукіш, — А особи, що прописані у його квартирі не сплачують комунпослуги, то обмеження на цих людей стосовно виїзду за кордон не накладаються».

old_editor, 07.09.2009 20:38



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини