Агропромислові комплекси потерпають від недофінансування

За результатами проведеної перевірки інспекторами територіального управління Держгірпромнагляду по Івано-Франківській області стану пожежної безпеки підприємств агропромислового комплексу, зокрема, елеваторів та хлібоприймальних пунктів, було встановлено, що в окремих підприємствах і господарствах не були проведені інструктаж з питань пожежної безпеки, у деяких приміщеннях не встановлена пожежна сигналізація. Крім цього, учбово-тренувальні заняття для відпрацювання дій працівників під час можливих аварійних ситуацій на більшості підприємств теж не були проведені.

Частину цих тверджень працівник управління сільського господарства ОДА Йосип Лапковський спростовує , пояснюючи, що недоліків у цьому питанні все одно не уникнути, адже дуже багато проблем виникає на фінансовому ґрунті .

«На жаль, факт невстановлених пожежних сигналізацій на деяких агропромислових комплексах таки існує . Справа у тому, що встановлення належної пожежної сигналізації становить близько 100 тисяч гривень, на сьогодні не кожен агропромисловий комплекс може собі це дозволити. Ми постійно працюємо над усуненням цих проблем. Але первинні підручні засоби пожежної безпеки (газові балони, протигази) є на усіх підприємствах», — повідомив «Малакаві» Йосип Лапковський.

old_editor, 07.09.2009 19:02



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини