Страусині писанки користуються не меншим попитом, ніж традиційні — Надія Павлюк

Цього року «Карпатський вернісаж» багатий не лише різноманіттям товарів українського мистецтва, а й юними майстрами. Писанкарством дев'ятнадцятирічні Надія Павлюк та Анастасія Мадрига займаються понад п'ять років. Але писанки ті не прості, а розписані на страусиних яйцях.

Ціна така ж екзотична, як і матеріал — в середньому 500-800 гривень за штуку. Дівчата діляться, що попит на мальовані писанки, саме так називається даний вид писанкарства, є, люди часто замовляють та купують у подарунки великі писанки.

«Писанкарством займаємось зі школи, де був гурток писанкарства, — говорить Надія Павлюк, — Потім захоплення переросло у хобі, а тепер навчаємось в інституті мистецтв».

На «Карпатському вернісажі» художниці вперше, але вже мають досвід участі у різноманітних всеукраїнських конкурсах. Великі писанки здебільшого виготовлені за гуцульськими та релігійними мотивами, хоча є дуже яскраві писанки, які автори назвали польотом фантазії. Незвичні яйця знайти не важко, страусів у своєму господарстві українці використовують все більше, кажуть дівчата.

old_editor, 07.09.2009 14:59



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини