Спочатку виживали, потім хотіли жити, а тепер живемо і вдосконалюємось – Богдан Заріцький

Двадцять років для вічності – мить, для людини – багато, а для банку – знак надійності, професійності та перспективного майбутнього.

Двадцять років тому «Плюс Банк», а тоді ще «Прикарпатлісбанк», у ризикований час розпочав свою комерційну діяльність. Під час перебудови країни навіть останні оптимісти не вірили у затію кількох «авантюристів».

«В той час в області працювало підприємство всесоюзного значення, — говорить екс-голова правління ВАТ АКБ «Прикарпаття», а нині голова Спотережної Ради «Плюс Банку» Богдан Заріцький, — тоді постало питання, як краще розпорядитися коштами, як їх акумулювати і направити в правильне русло, і було прийняте рішення використати можливість, коли в радянський час було дозволено створювати комерційні юридичні банки і керівництво зреалізувало цю поставлену задачу. Так і було створено «Прикарпатлісбанк».

Нові умови і розвал Союзу дали банку «друге дихання», каже Богдан Заріцький , і вже наступним етапом розвитку став потужний регіональний банк «Прикарпаття».

«Прикарпатлісбанк» був галузевим банком, куди входили підприємства лише однієї галузі. А для потужного розвитку потрібні різноманітні сфери, тож банк почав залучати гігантів-акціонерів, внаслідок чого і був створений банк «Прикарпаття». Надалі ми вже думали, як ці кошти, які ми залучили в банк , використати на користь нашого краю», — говорить Богдан Заріцький.



Фінансово забезпечений, стабільний, а віднедавна відомий як «Плюс Банк» продовжив свій динамічний розвиток після залучення іноземних інвесторів.

«Два роки назад польська фінансова група «Гетін Холдінг» викупили 80 процентів акцій», — говорить Богдан Заріцький.

Сьогодні «Плюс Банк» налічує 32 відділення в шести областях країни, де працюють 375 висококваліфікованих спеціалістів.

«Спочатку ми виживали, потім хотіли жити, тепер живемо і вдосконалюємось», — каже голова правління ВАТ АКБ «Прикарпаття».

На урочистому привітанні «Плюс Банку» з двадцятою річницею були присутні і представники міської влади. Зокрема міський голова Віктор Анушкевичус зазначив, що присутність влади на такій події ознака уваги та подяки. «Тоді у 89-ому було зроблено важливий крок до фінансової незалежності держави, і завдяки тій авантюрі існує така сильна установа» , — сказав міський голова.

Один із не багатьох банків Західної України, який зміг динамічно розширитись та втриматися в місті у фінансово-критичний час «Плюс Банк» також залишається єдиним юридичним банком у області. Лише за минулий рік надано 60 тисяч гривень готівкових та 1,5 тисячі автомобілекредитів і при цьому валюта банку зросла з 300 до 600 мільйонів гривень, а статутний капітал становить 147 мільйонів гривень.

За вчасне та стабільне наповнення державної казни голова правління Андрій Рязанцев отримав подяку від Державної податкової інспекції.

«ПлюсБанк» сьогодні єдиний, хто найбільше платить податку на прибуток, крім того, товариство одне із перших погодилося підписати меморандум про співпрацю між банками, владою та підприємцями і з того часу не порушив умов договору», — сказав голова Державної податкової адміністрації в Івано-Франківській області Володимир Попович.

Майбутні плани банку не тільки відсвяткувати наступні ювілеї, а й значно розширити спектр послуг.

«В перспективі розвиток кредитування малого і середнього бізнесу, готівкового кредитування населення, залучення до співпраці нових партнерів», - каже Богдан Заріцький, після чого амбітно додає, що «в питанні автокредитування банк стане одним із кращих в державі» .

old_editor, 07.09.2009 17:06



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини