Садки фінансуються, каже Верес, правда, за чий кошт: державний чи батьківський, питання риторичне

Вихователі дитячих садочків скаржаться, що цього року на фінансування ДНЗ міста не виділено не копійки. Не має за що купити нові ліжка та стільчики для груп. Ремонти ж давно робляться за благодійно-примусові пожертви батьків.

А тут ще одна неприємність. Після перевірки садочків, працівники санстанції зобов’язали кожну групу придбати по три комплекти нової постелі на кожне ліжко, закупити нові рушнички.

«Грошей на фінансування садків не виділили, за що це все купити. У мене, наприклад, випускна група, батьки не захочуть, та й зрештою не всі мають змогу, аби придбати аж по три комплекти постелі. Але виходу немає. Якщо постіль не придбати, санстанція оштрафує групу і після цього таки змусить виконати свої приписи», — говорить вихователь одного із садочків міста.

Натомість начальник міського управління освіти і науки Михайло Верес каже, що дитячі навчальні заклади фінансують, правда, не в тому обсязі, в якому би хотілось. За його словами, навіть виділялися кошти на ремонти ДНЗ. Проте, які суми, і в які садочки начальник управління не уточнює. І не приховує, що без допомоги батьків, садки б не впоралися і наголошує, що вся допомога ДНЗ носить виключно благодійний характер.

old_editor, 05.09.2009 15:18



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини