До свого 5-чя «Химера» розпочала нову багатообіцяючу культурно-мистецьку програму

Після невеликого відпочинку «Химера» знову «в сідлі» і розпочинає активну та динамічну мистецьку діяльність.

Вже з перших днів вересня музичні перформенси, поетичні вечори, презентації, а ще купа конкурсів протягом всього осіннього сезону.

Окрім цього, мистецький заклад святкує цього року своє 5-чя і здивує на честь такої дати несподіваними та новими заходами.

Зокрема, у виставковому залі «Химери» невдовзі, вже наступного тижня зміна експозиції. «У квазі-арт галереї, тобто імітаційній, тій, яка заміняє поняття художньої, така собі локальна точка, яка від тепер набуває глибинного змісту.

«Химера» залишається відкритою для нових, цікавих, несподіваних та автентичних проектів. Приймемо, розглянемо та допоможемо кожному митцю, як молодому, так і зрілому», — каже Ярослав Яремак, арт-директор «Химери».

Пропоновані картини як місцевих художників, так і гостей, і навіть іноземних митців.

«Твори можна буде придбати, ми надаватимемо перевагу роботам, які користуватимуться певним попитом серед мешканців, оскільки хочемо допомогти авторам. Галерея оновлюватиметься щотижня», — повідомляє Ярослав Яремак.

Незабаром у «Химері» проводитимуться мистецькі лекції для журналістів. Такі собі наукові посиденьки, де журналістів навчатимуть як правильно, доступно та не поверхнево писати про мистецтво в усіх його іпостасях.

«Цю ідею ми планували втілити ще давно. Це лекції для людей, які пишуть про мистецтво, хочемо аби рівень оцінки образотворчого мистецтва став вищим, критичнішим та глибшим. В Україні дещо безвідповідально відносяться до опису таких важливий речей», — сказав арт-директор «Химери».

Кінець осені відзнаменується «химерним» фото. У листопаді відвідувачі кафе можуть приносити свої цікаві та веселі фото байдуже якої якості. Щотижня відбуватиметься перегляд фото та визначатиметься переможець. Після чого глядачі оберуть переможця місяця.

old_editor, 03.09.2009 21:23



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини