Бюджет розвитку не виконується в тому обсязі, в якому мав би виконуватися. Винні криза та заполітизованість — Анушкевичус

Загальний фонд бюджету Івано-Франківська за вісім місяців виконаний. А от ситуацію із бюджетом розвитку — не така оптимістична.

Про це на прес-конференції сказав міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус.

«Бюджет розвитку не виконується в тому обсязі, в якому мав би виконуватися. На це є суб’єктивні та об’єктивні причини», — каже мер.

До суб’єктивних він зараховує заполітизованість територіальних громад та вічні протистояння на сесійних засіданнях міської ради. До об’єктивних — кризу.

«Криза внесла свої корективи. Багато підприємців подавали пропозиції, наприклад, по викупу земельних ділянок і навіть отримали дозволи та необхідні рішення. Проте землю не викуповують. Справа у тому, що бізнесмени розраховували залучати кредитні ресурси, а зараз з ними проблеми», — сказав Віктор Анушкевичус.

За його словами, вся кредиторська заборгованість по бюджету розвитку, яка була на 1 січня 2009 року (12 млн. грн.), погашена. Зараз місто розпочало фінансування нових проектів.

old_editor, 03.09.2009 15:52



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини