Не слід очікувати швидкого пониження відсоткових ставок по кредитах – Рязанцев

«Тема із перевіркою доцільності підняття банками відсоткових ставок по кредитах не є новою, і на мою суб’єктивну думку, все ще є відголоском зимової кризи в банківській сфері. Зараз невелика кількість банків дозволяє собі гратися цим. На сьогоднішній день ситуація, яка склалася не зовсім адекватна – ресурсна база знаходиться на сталому рівні, немає кризи ліквідності, зовнішні кредити відсутні узагалі, тому підвищити відсоткову ставку досить важко та й немає потреби. Великі гравці такими речами не займаються», — говорить голова правління «Плюс Банку» Андрій Рязанцев.

За словами банкіра, НБУ повинно жорсткіше контролювати усі банківські операції. Це нормальна практика. Але на даний час основною проблемою є зовсім не це, а недовіра між банком та клієнтом. Ось у цьому напрямі і потрібно працювати.

«Не слід очікувати швидкого пониження відсоткових ставок. Це можливе тільки за умов здешевлення ресурсної бази на рівні середини-кінця минулого року, а також зменшення темпів інфляції. У Європі зниження кредитних ставок призводять до активізації економіки в цілому та банківської сфери зокрема, але Україні до цього ще далеко», — підсумував Андрій Рязанцев.

old_editor, 03.09.2009 15:37



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини