Все більше дітей та батьків приєднуються до шанувальників сучасної дитячої прози – Леся Пархоменко

З першого вересня в Україні розпочався конкурс на кращий дитячий відгук про сучасну прозу для дітей, організатором якого є українське видавництво «Грані-Т». Конкурс стартував вперше цього року, але вже матиме статус щорічного, говорить координатор проекту Леся Пархоменко.

Звичайна класична література і конкурси про неї не зацікавлюють юну аудиторі. Дуже багато листів надходило від батьків та дітей, аби проводити такі конкурси з дитячою прозою, адже сьогодні немало письменників звертаються саме до цього жанру сучасної літератури, говорить Леся Пархоменко.

Конкурс проходитиме у кожній школі країни, віковий ценз конкурсантів – 7-10 років.

«Ще один літературний конкурс проходить на базі 6-7 класів, ми не хотіли аби вік учасників співпадав, та й велике значення для нас мала зайнятість дітей, важливо, щоб у них був вільний час для читання та написання відгуків», — каже координат конкурсу.

У кожній школі буде визначено вчителя-координатора, який збиратиме відгуки та допомагатиме дітям. За словами Лесі Пархоменко, регіональні переможці отримають персональні комп’ютери, інші подарунки від видавництва та «Школярика» грамоти та канцтовари.

«А найбільш активна школа отримає невеличку бібліотеку від «Грані-Т». Щоправда, ще невідомо чи лише дитячу літературу можна буде там знайти», — повідомляє Леся Пархоменко.

old_editor, 03.09.2009 14:51



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини