Юрій Гримчак: Прихильники Яценюка «битимуть на жалість»?

Апокаліптичні заяви наймолодшого кандидата в президенти України Арсенія Яценюка про неминучість другої хвилі економічної кризи укупі з наданням новинам про перешкоджання роботі окремих його агітаторів ваги загальнонаціональної катастрофи свідчать про зміну акцентів у кампанії екс-спікера парламенту.

Так прокоментував останні події навколо Арсенія Яценюка представник від «Народної самооборони» Юрій Гримчак.

«Тепер його прихильники, висловлюючись зрозумілою людям мовою, «битимуть на жалість». Адже, в Україні, як правило, ображених люблять. Проте дана теза навряд чи актуальна щодо Арсенія Яценюка. Бо наведені ним випадки перешкоджання роботі агітаторів не варті навіть сотої частки тих утисків, яких зазнавала опозиція під час президентських виборів 1999 і 2004-го, парламентських 1998 і 2002-го. Зрештою, А.Яценюка важко й назвати представником опозиції. Адже такого сприяння з Секретаріату президента та місцевих державних адміністрацій не має жоден із кандидатів у президенти, окрім самого Віктора Ющенка», — наголосив Юрій Гримчак.

Політик зазначив також: «Ще одна цікава деталь, чому ніхто з журналістів та політологів, які так страшно переживають за «Арсенія», не поставив простого запитання: що, в Україні вже офіційно почалася президентська кампанія, щоб один з кандидатів розгортав тисячі палаток у всіх регіонах України? І за що, власне, агітує цей «Арсеній»? Там хоч є одна конструктивна пропозиція? Лише виливання помиїв на уряд та ті політичні сили, які у період кризи не воюють проти прем‘єра, а прагнуть працювати на державу!» .

Юрій Гримчак продовжив: «Причому Арсеній Яценюк у цій брудній кампанії і сам дуже часто споює своїх прихильників «компотом» з відвертої брехні та напівправди. Наприклад, заявляючи виборцям Львова про те, що лише в Україні та Гвінеї уряди збирають податки наперед, Арсеній Яценюк продемонстрував власне незнання економіки держав світу, оскільки такий вид податку, як акцизний збір, майже у всьому світі сплачується до моменту кінцевої реалізації товару, тобто, наперед».

«Окрім цього, він примудрився образити суверенну африканську державу. Чи варто після цього дивуватися антисемітським випадам проти нашого екс-спікера ужгородського міського голови Сергія Ратушняка? Адже сам Яценюк дає привід запідозрити його у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі», — резюмував політик.

old_editor, 11.08.2009 19:05



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини