Міжнаціональний дитячий табір — як спосіб запобігти расизму та релігійній нетерпимості

В смт. Ясінь Рахівського району, що на Закарпатті 9 серпня відкрився Міжнародний міжнаціональний табір для дітей під назвою «Джерела толерантності».

Учасниками табору виступають діти національних громад України та діти-біженці — білоруси, болгари, сирійці, вірмени, греки, євреї, кримські та волзькі татари, молдавани, німці, поляки, росіяни, румуни, татари, чеченці, а також українці.

Метою проекту є виховання міжнаціональної толерантності української молоді, протидія ксенофобії, формування громадської позиції, поширення знань про національне розмаїття України та профілактика виявів расової та релігійної нетерпимості.

Табір триватиме з 9 по 26 серпня на базі пансіонату «Високі Карпати».

У таборі працюватимуть педагоги національних громад України та професіонали, які розуміють особливості міжкультурного діалогу. А також будуть проводитися День пам'яті трагедій народів України, день громадянина та День прав людини.

На даний момент, невідомо скільки дітей з Івано-Франківської області вирушило в табір, та й взагалі чи такі є. Працівники, компетентного в цьому питанні, обласного управління в справах дітей, молоді та спорту навіть не знали нічого про існування табору та повідомили, що вперше про таке чують.

old_editor, 11.08.2009 18:40



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини