Клімат Прикарпаття є сприятливим для отруйних павуків — експерт

Фахівці стверджують, що не тільки посушливий клімат Одещини та Херсонщини є найкомфортнішим для отруйних павуків, але й на Прикарпатті ці членистоногі можуть жити та розмножуватись.

«Зараз багато людей відпочиває на Півдні України, там, де найбільше поширені отруйні павуки. Хоча клімат Прикарпаття сприятливий, навряд можна буде спостерігати великий наплив таких павуків на захід. Хіба би відпочивальники могли привезти їх в своїх речах», — розповідає Андрій Рутковський, власник екзотаріуму «Тайпан».



Каракурти та чорна вдова вже кілька місяців тероризують жителів Херсонської та Одеської областей. Найчастіше каракурти мешкають на пустирях, під камінням. Але можуть оселитися в сараях та інших господарських будівлях. Жителі степових районів найчастіше стикаються з чорною вдовою.

Ентомологи також говорять, що каракурт ніколи не нападає першим. Це захисна реакція. І радять бути більш уважними: не залишати одяг на вулиці, не працювати на городі босоніж.

Також міністерство з надзвичайних ситуацій закликає громадян остерігатися отруйних павуків-каракуртів під час роботи і відпочинку на землі. МНС відзначає, що укуси каракуртів є серйозною проблемою в літній період на території України. Період, в який спостерігається пік активності павуків, приходиться на липень - вересень.

Експерти негайно рекомендують звернутися за кваліфікованою допомогою до медичних установ, якщо ви стали жертвою укусу отруйних павуків.

old_editor, 10.08.2009 20:35



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини