Грань між інформаційною та агітаційною діяльностями дуже тонка — КВУ

Ні для кого не секрет, що інформаційна діяльність людей в палатках швидко змінилася на агітаційну. Тепер крім роздачі газет, брошурок людям «радять» за кого голосувати. Наприклад, в Івано-Франківську люди, які роздають газети від «Фронту Змін» не тільки вручають їх, а й закликають: голосуйте за Арсенія Яценюка, нашого президента.

За словами Юрія Лисюка, голови КВУ в Івано-Франківській області, грань між інформаційною діяльністю та агітаційною дуже тонка.

«З одного боку, поява палаток певних політичних діячів не є порушенням закону. Адже спочатку це було способом надання інформації про кандидата. Зараз же, якщо окрім інформаційної діяльності починається агітаційна, це є неправильно і є проколом для тих, хто займається політичною пропагандою»,— розповідає Юрій Лисюк.

Крім того, він розповів, що однією з причин такого явища є поки невідома дата початку передвиборчої кампанії і можливе скорочення терміну її проведення.

На думку Андрія Фармуги, голови Спілки молодих політологів України в Івано-Франківській області, всі кандидати займаються цим, адже термін передвиборчої кампанії замаленький, а на кону — посада Президента.

«Де-юре в Україні може бути одне, а де-факто — зовсім інше», —зконстатує Андрій Фармуга.

old_editor, 10.08.2009 18:19



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини