Тарас Кузьо розповів, яким має бути президент, а заодно поагітував «за свого» кандидата

Я не думаю, що Анатолій Гриценко з теперішнім рейтингом має шанс бути президентом України. Це зрозуміло. Але я не розумію, чого його рейтинг не пішов вгору? Мабуть, він просто не хоче бути перекупленим, як Яценюк.

Про це сказав, перебуваючи в Івано-Франківську, старший дослідник кафедри України університету Торонто, політолог Тарас Кузьо.

«Але для нього дуже хорошою посадою була би Секретар національної ради з безпеки і оборони. За часів Віктора Ющенка рада національної безпеки і оборони втратила багато. Бо в 90-х роках за Горбуліна, за Марчука вона була нормальною структурою. Але Порошенко, Кінах, Плющ чи Богатирьова просто використовували президента проти Юлії Тимошенко. Трагедія полягає в тому, що Анатолій Гриценко не залишився Міністром Оборони через сварку з Балогою. В цьому є вина Віктора Ющенка. Постає запитання: хто керував Україною - Балога чи Ющенко? Анатолій Гриценко міг би бути Секретарем ради з безпеки і оборони лише за президентства Юлії Тимошенко», — сказав Тарас Кузьо.

На його думку, щоб виправити ситуацію в Україні потрібен рішучий президент, але демократ, той, який розуміє, що є господарем країни, жорсткий, але справедливий, самовпевнений, не лінивий, який вміє делегувати повноваження, і який сприймає конструктивну критику. Саме такі риси характеру мають бути притаманні президентові європейської держави.

«Такі риси є в Анатолія Гриценка і таких рис характеру не вистачає Віктору Ющенку», — сказав Тарас Кузьо.

old_editor, 10.08.2009 15:32



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини