Мала кількість лікарів в сільських амбулаторіях не впливає на якість лікування – Володимир Чемний

Кадрове питання у сільських амбулаторія хоч і залишає бажати кращого, однак на якість послуг кількість лікарів не впливає, говорить начальник відділу кадрової організації роботи управління охорони здоров’я ОДА Володимир Чемний.

«Хоч лікарі працюють понад норму – 2000 мешканців на одного лікаря, коли загальноприйнятий максимум 1200 осіб, однак працівники амбулаторій справуються, а сільська медицина залишається на високому рівні обслуговування. Це медична структура, на яку найменше скаржаться», — запевняє Володимир Чемний.

Справа в тому, що випускники Медичного університету не хочуть їхати в село.

«Причина соціального характеру – немає житла, яким повинні забезпечувати спеціалістів органи місцевої влади», — говорить начальник кадрового відділу.

Аби забезпечити укомплектування кадрами в сільських амбулаторіях, де найбільший брак сімейних лікарів, випускників сільських шкіл направлятимуть в Медуніверситет на пільговій основі, щоб потім випускники повернулись в село та забезпечували вакантні посади лікарів.

«Необхідно забезпечити лише проїзд на роботу», — говорить Володимир Чемний.

Проблем із головними лікарями у амбулаторіях взагалі не немає як такої. Володимир Чемний каже, що в амбулаторії лікаря-спеціаліста назначають головним, при цьому не звільняючи від обов’язків спеціаліста.

old_editor, 04.08.2009 18:42



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини