Спортивний підсумок дня

Теніс

Українка Ольга Савчук пробилася в основну сітку жіночого турніру в Лос-Анджелесі з призовим фондом у 700 000 доларів.

У двох стартових матчах Савчук обіграла американок Бріттані Огустін (6:1 6:3) і Анжелу Хейнс (6:4 6:3). У матчі першого кола наша українка зіграє з китаянкою Жі Женг.

У парному змаганні Ольга Савчук разом з білоруською Тетяною Путчек виступлять проти пари Су-Вей Хвієх і Шуай Пенг.

Фехтування

Олімпійська чемпіонка Пекіна шаблістка Ольга Харлан визнана Національним олімпійським комітетом України найкращою спортсменкою липня.

Нагороду Харлан одержала за перемоги на Чемпіонаті Європи з фехтування, що пройшов у болгарському Пловдиві. Українська саблістка завоювала золото в індивідуальному змаганні, а також стала першою у складі золотого олімпійського квартету разом Оленою Хомровою, Галиною Пундик і Ольгою Жовнір у командних змаганнях саблісток.

Нагадаємо, Ольга Харлан уже ставала спортсменкою місяця в серпні 2008 року за підсумками свого виступу на Олімпійських іграх у Пекіні. Також Харлан була визнана кращою спортсменкою 2008 року України.

Футбол

Донецька область одержить грошові бонуси за рекордні показники відвідуваності матчів Чемпіонату Європи з футболу серед юнаків до 19 років, що проходив у Донецьку й Маріуполі з 21 липня по 2 серпня, повідомив експерт УЄФА Клаудіо Негроні журналістам у Донецьку в понеділок, не назвавши суму, на яку може розраховувати регіон. Раніше заступник начальника управління моніторингу реалізації інвестиційних проектів і бюджетних програм Донецької обласної ради Наталя Шинкаренко відзначала, що "бонуси будуть витрачені на закупівлю м'ячів і оснащення дитячих спортивних шкіл".

Президент ФФУ Григорій Суркіс поділився із пресою своїми враженнями від матчу й від організації турніру. Зокрема, Григорій Суркіс відзначив, що від УЄФА ніякі преміальні не передбачені, проте за його словами хлопці знали, що за вихід у фінал вони отримають $25 тисяч, а за перемогу в турнірі ще по $25 тисяч.

Забивши три м'ячі в матчі з "Кривбасом" у межах третього туру футбольного чемпіонату України, київське "Динамо" встановило унікальний рекорд. Зі старту сезону футболісти динамівців відзначилися 14 разів - найкращий показник за всю історію проведення чемпіонатів України. У третьому матчі поспіль забитими м'ячами відзначилися динамівці Артем Мілевський і Андрій Ярмоленко. Мілевський став автором 70 м'яча в матчах із командою з Кривого Рогу, а Ярмоленко - 1200 гола "Динамо" в чемпіонатах України.

Відбувся також ювілей із сумним підтекстом у голкіпера "Динамо" Олександра Шовковського. М'яч, пропущений з пенальті від капітана "Кривбасу" Бюлюкбаші, став для воротаря 200 у чемпіонаті. Євро-2012 Президент Віктор Ющенко застосував право вето до закону, яким Верховна Рада поставила за обов'язок Національному банку перелічити 9,8 млрд гривень у державний бюджет на підготовку об'єктів до проведення Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.

Про це повідомив керівник головної служби Секретаріату Президента з соціально-економічного розвитку Роман Жуковський.

"Законом передбачалося, що ці кошти можуть бути спрямовані на фінансування держпрограм з підготовки до проведення Чемпіонату Європи з футболу", - сказав Жуковський.

За його словами, Ющенко виступає за фінансування підготовки до проведення ЧЄ-2012 з футболу за рахунок залучення коштів банків.

За матеріалами tennis.ua, НОК, Риа-новости, Террикон, uasport.net, champion.com.ua, fcdynamo.kiev.ua.

old_editor, 03.08.2009 21:31



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини