Прикарпатського монаха, який має передати Кирилу послання, хочуть запроторити до психлікарні

Завтра, п’ятого серпня, п’ять автобусів із учасниками обласного осередку КУН прибудуть до Свято-Успенської Почаївської лаври аби протестувати проти Патріарха Московського і всієї Русі Кирила.

На переконання учасників акції, патріарх є прямою загрозою українській незалежності та цілісності, а крім того, несе небезпеку греко-католицькій церкві.

До масового походу долучаться усі націоналістичні організації Прикарпаття.

Деякі учасники акції виявляють побоювання за можливий негативний кінець протесту, оскільки протестанти не лише виявлятимуть відверту зневагу до російського патріарха, а й хочуть передати послання від української греко-католицької церкви Кирилу, аби той залишив Україну та церкви в спокої.

Місію передачі послання взяв на себе монах Євгеній Мочук, за словами якого, йому всіляко перешкоджають та навіть хочуть запроторити до психлікарні.

Євгенія Мочука вигнали з усіх монастирів міста, а представники різних церковних конфесій і слухати його не хочуть. Сам монах каже, що церква давно вже не місце святості та добра. Там, начебто, панує брехня, гроші та блуд, тому й проганяють за благородні наміри встановити правду.

Послання від церкви Євгеній Мочук хоче вручити патріарху особисто, щоправда, розуміє, що «жидо-масонський натовп не пустить його слово Боже мовити», тому навіть готує себе до найгіршого, але каже, що то його доля і хрест, який він донесе до кінця, навіть під загрозою смерті.

«В Україні не має місця московському патріархату. Вони не залишають нас у спокої, спекулюючи релігією політичної війни. Злодії та брехуни, а не священики, диктують нам свою релігію», — говорить Євгеній Мочук.

old_editor, 04.08.2009 16:12



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини