Запорука хорошого відпочинку - вимкнути усі засоби зв'язку - експерт

Все хороше рано чи пізно закінчується. Довгоочікувана відпустка минає особливо непомітно і вже зовсім скоро коловорот буденності закрутить у проблемах та турботах.

Щоб легше адаптуватись та ввійти у звичний ритм життя після відпочинку психолог Наталя Мухітдінова радить не одразу виходити на роботу, а хоча б протягом кількох днів прийти до норми та налаштуватись на робочий лад.

«Якщо відпочинок був дальше ніж село, організму необхідно адаптуватись: зміна клімату для неабиякий стрес. Хоча б день-два почати вставати раніше, планувати свій день навіть звичайні побутові дрібниці, як от помити посуд чи викинути сміття, тобто планувати будь яку свою роботу», - говорить Наталя Мухітдінова.

Психолог каже, якщо не вдається знайти ще двох днів відпочинку, не варто перевантажувати себе робою, особливо призначати важливі зустрічі та переговори. «Голова ще не настроєна на працю і можна навіть наговорити дурниць», - говорить Наталя Мухітдінова.

Основною умовою продуктивного та корисного відпочинку є повна зміна середовища, а це неможливо якщо не будуть вимкнуті засоби зв’язку. «10-14 днів – це необхідний мінімум для відпочинку. Але мобільний телефон повинен бути вимкнутий, інакше ніякого відпочинку не буде», - говорить Наталя Мухітдінова.

old_editor, 24.07.2009 15:14



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини