Втеча від реальності її не змінить - психолог

Отрута в малій кількості лікує, як і лікарство у великій – вбиває. У кожній медалі є дві сторони, і навіть у власній досконалості. Особливо коли мова йде про самонавіювання позитивного світосприйняття.

Сьогодні Інтернет простори переповнені порадами та статтями «спеціалістів» про те як швидко та просто змінити своє життя на краще методом позитивного мислення та переконання у власній ідеальності. Часто в зміст «позитивно» вкладають зовсім не первинне значення, а ілюзію доброго.

Психолог Наталя Мухітдінова каже, що з латинської слово позитивно перекладається як «той, який є», тобто вміння помічати і хороше і погане.

«Люди починають втрачати почуття реальності, а від суворої істини не втекти. Якщо не говорити про кризу, це не означає, що її немає. Або якщо у сім’ї немає, що їсти – не означає, що вона не бідна. Викривлення дійсності нічого не змінить, а то й нашкодить», - говорить експерт.

За словами Наталі Мухідінової, дійсно хороший результат можна очікувати, коли з людиною працюють спеціалісти, а не так звані шарлатани. «Ринок бізнес – тренінгів, відверто кажучи, терпить крах, як наслідок - люди шукають будь якої можливості заробити. Такі психологічні маніпуляції є результатом цих пошуків», - каже Наталя Мухідінова.

Психолог радить більш свідомо підходити до свого життя та уявлення про самого себе, «не шукати когось, аби той відкрив легкий путь до успіху».

«Не той щасливий, хто бажає кращого, а хто задоволений тим, чим володiє», - говорив великий класик Григорій Сковорода.

old_editor, 23.07.2009 17:17



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини