Що коїться за лаштунками українського міні-футболу?

До старту нового Чемпіонату з міні-футболу залишилось менше двох місяців, а футзальні клуби досі не вирішили питання стосовно кількості учасників турніру та власне формату змагання.

Наразі Асоціація міні-футболу України винесла на розгляд клубів проект нового чемпіонату за схемою у "три кола" - спочатку "класичні" два кола ігор "вдома - на виїзді", потім - "третє коло".

За участі у Чемпіонаті 12 клубів, а наразі назбирується саме така кількість, команди, що зайняли після двох кіл від 1 по 6 місця, проведуть 6 ігор вдома і 5 на виїзді. Команди, що зайняли 7-12 місця проведуть 5 ігор вдома і 6 на виїзді відповідно.

Такий варіант проведення турніру викликав спротив в українських футзальних клубах.

Зокрема, івано-франківський "Ураган" негативно оцінює дану пропозицію Асоціації міні-футболу, маючи при цьому два свої варіанти проведення турніру.

Перший варіант "Урагану" полягає у проведенні двоколового чемпіонату, за результатами якого краща "шістка" чи "вісімка" команд грає додатковий "другий етап", в ході якого і визначає переможця та призерів турніру.

Альтернатива першому варіанту, щодо формату турніру "ураганівців" виглядає таким чином : знову ж таки двоколовий чемпіонат, а по його завершенню серія плей-оф, яка і розставлятиме крапки над "і".

Старт чемпіонату заплановано на 5 вересня, тож до того часу команди повинні визначитись з форматом проведення турніру та кількістю учасників.

До речі, щодо кількості команд, прогнозувати тут складно, оскільки останнє слово у цьому питанні належить економічній кризі та фінансовим можливостям клубів.

Руслан Райтер

old_editor, 22.07.2009 19:10



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини