Якщо суспільство надає інтелектуальні пільги для вступників - воно приречене, якщо фінансові – суспільство гуманне - Томенчук

Міністерство освіти скасувало практично всі пільги для абітурієнтів, крім осіб визначених законодавством України.

Директор Івано-Франківського регіонального центру оцінювання знань Богдан Томенчук переконаний, що це позитивне рішення. «Не повинно існувати інтелектуальних пільг. Слід подбати про майбутнє покоління спеціалістів. Необхідні фінансові пільги, аби дати можливість навчатись талановитим вступникам із незабезпечених, або малозабезпечених сімей», - говорить Богдан Томенчук.

Часто студенти з пільгами відмовляються від них, аби бути на рівні із іншими. «Таких осіб не мало, ще більше з них дійсно обдарованих людей, які не хочуть, щоб фізична особливість стала на заваді отримання повноцінної та рівної освіти. Такі вступники варті людського захоплення та уваги», - каже Богдан Томенчук.

«Якщо суспільство надає інтелектуальні пільги – воно приречене, якщо ж допомагає фінансово – воно гуманне. Несправедливо, коли талановиті молоді люди не можуть навчатися у престижних вузах Києва, лише через матеріальну неспроможність абітурієнтів. Держава повинна подбати про таких вступників, адже мова йде про майбутнє держави та її кваліфікаційний склад», - говорить директор оцінювання знань.

old_editor, 20.07.2009 17:28



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини