13 тисяч прикарпатців зареєструвалися на тестування

3 березня припинилася реєстрація учасників зовнішнього незалежного оцінювання якості знань.

За попередніми підрахунками, в Івано-Франківській області на тесутвання зареєструвалися понад 13 тисяч випускників.

На думку Любові Шелемей, проректора обласного інституту післядипломної освіти, цього року покращиться відсоткове відношення кількості заяв до кількості абітурієнтів.

Основна причина такого «результату» у загальній кількості випускників.

«Минулого року ми випустили більше 13 тисяч випускників, а цьогоріч понад 12 тисяч, тобто по кількісних характеристиках в цьому році абітурієнтів поменшає, але відсоткове відношення поданих заяв буде приблизно рівним», — повідомила «Малакаві» Любов Шелемей.

За словами пані Шелемей, якщо минулого року 70 % випускників вирішили спробувати свої сили на незалежному оцінюванні, то цьогоріч очікується близько 80 % заяв, від загальної кількості випускників.

Наразі, працівники регіонального центру обробляють подані заяви, тож остаточна кількість бажаючих вступити до вишів цьогоріч, наразі, не відома.

Найпопулярнішими предметами прикарпатських абітурієнтів є українська мова та література (11 582 заяви), історія України (4447 заяв) та математика (4911 заяв).

Не користуються особливим «попитом» іноземні мови, зокрема на тести з англійської зареєстровано 1229 заяв, з німецької – 146 заяв; з іспанської та французької мов – 7 та 16 заяв відповідно.

old_editor, 05.03.2009 17:26



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини