Івано-Франківська ОДА виявила зловживання у витраті грошей на медикаменти

25 лютого на засіданні колегії головного управління охорони здоров’я Івано-Франківської обласної державної адміністрації було обговорено результати діяльності галузі охорони здоров’я області у 2008 році. Головою облдержадміністрації Миколою Палійчуком було піднято питання раціонального використання бюджетних коштів, недопущення закупівель медикаментів та обладнання за завищеними цінами, що в окремих випадках мало місце. У своєму виступі голова облдержадміністрації навів конкретні приклади зловживань.

Так у грудні 2008 року управлінням охорони здоров’я ОДА був проведений тендер на закупівлю двох наркодихальних апаратів. Переможцем була визнана фірма «Емансіс» (Київ), яка зобов’язувалася поставити дані апарати за ціною 80 тис грн. за один апарат. Крім того участь у тендері приймали ще дві фірми, що пропонували препарати за ціною на 80500 та 81000 грн. В той же час, як зазначив Микола Палійчук точно такий самий апарат знаходився у вільному продажі на ринку в середньому за ціною 59800 грн. Тож тільки на ці два апарати з бюджету області було переплачено 40400 грн.

Ще один приклад — у квітні область закупляла біовен – відбувся тендер і медпрепарат закупили за ціною 651 грн., в той же час на ринку його вартість складала 569 грн. Таким чином різниця у вартості закупки 225 флаконів склала 18450 грн. І таких тендерів минулого року відбулось чимало. Власне як зазначив керівник області, якщо б керівництво управління охорони здоров’я відповідально підходило до питання організації тендерів, то не виникало б питань із нестачею коштів на медикаменти. Тому голова облдержадміністрації висловив незадоволення роботою керівництва управління, а саме відсутності з їх боку аналізу проведення закупівель медичних препаратів та обладнання за державні кошти.

Також голова облдержадміністрації повідомив, що з метою аналізу чи раціонально використовуються кошти в медицині області в усіх медичних установ Прикарпаття був проведений незалежний фінансовий аудит. Власне, результати якого і стали підставою для незадовільної оцінки діяльності керівництва управління охорони здоров’я.

old_editor, 04.03.2009 17:03



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини