Нова програма для бажаючих стажуватись за кордоном

В Україні набирає обертів програма академічних обмінів імені Фулбрайта, метою якої є дати можливість студентам, науковцям та аспірантам навчатися від 4 до 6 місяців в провідних вузах США.

Система відбору кандидатів на стажування за кордоном досить складна. Учасники повинні пройти три етапи, першим з яких є оформлення всіх необхідних документів англійською мовою, потім співбесіда, теж англійською мовою, і останнім власне є відбір кращих резюме.

«Для студентів програма передбачає суворіші вимоги відбору, ніж для науковців, аспірантів, журналістів, для них процес оформлення заявок проходить швидше. Для тих, хто проходитиме навчання всі витрати бере на себе американська сторона, і кожен матиме стипендію у розмірі 2000 доларів. В кінці свого перебування в США кожен учасник зобов’язаний здати детальний звіт по своїй роботі. Але програма вимагає повернення учасників на два роки в Україну, для застосування набутого досвіду», — говорить Віталій Жугай, координатор з питань інформації програми імені Фулбрайта в Україні.

Реєстрація для студентів триває до 15 травня, а для викладачів та науковців – до 15 жовтня цього року. Ті, хто пройшов відбір, поїдуть на стажування через рік після проходження конкурсу.

Довідка

Програма академічних обмінів імені Фулбрайта діє в 155 країнах світу. Її засновником є сенатор Фулбрайт, який в 1942 році проходив стажування в Німеччині, після чого запровадив таку програму, яка дасть можливість відкривати світ людям з різних країн.

В Україні програма Фулбрайта діє з 1992 року, і на сьогоднішній день близько 400 учасників здобули досвід у своїх за кордонних колег, а 300 науковців та викладачів з Америки читали лекції для українських студентів.

old_editor, 04.03.2009 16:48



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини