На ЗНО впроваджують «резервний» день

Раніше повідомлялося, що цьогоріч у випадку запізнення на незалежне оцінювання абітурієнт позбавляється права скласти іспити повторно та буде вимушений дочекатися наступного року.

Як повідомив сьогодні на прес-конференції, директор Івано-Франківського центру оцінювання якості знань Богдан Томенчук, все ж таки дане питання переглянули і внесли деякі корективи.

«Якщо абітурієнт не з’явився на тестування, у нього є 5 днів для того, щоб у письмовій заяві пояснити причину своєї «неявки», — каже Богдан Томенчук, — По завершенню п’ятиденного терміну прийняті заяви розглядатиме Регламентна комісія, яка і визначатиме, які заяви задовольнити, а які ні».

Поважними причинами не з’явитися на тестування, за словами Богдана Томенчука є хвороба, смерть рідних по крові та випадок коли абітурієнт, в день іспиту, захищав спортивну честь України на міжнародних змаганнях, які передбачені календарним планом Спорткомітету.

«Коли визначиться остаточна кількість заяв осіб, які з поважної причини не з’явилися на тестування, визначатиметься так званий «резервний» день, тобто день в який ці люди матимуть можливість здати іспити», — розповідає Богдан Томенчук.

Підсумовуючи, Богдан Томенчук зазначив, що у залежності від кількості поданих заяв, Всеукраїнський центр оцінювання знань визначить місце проведення «резервного» дня для іспитів.

old_editor, 29.04.2009 20:39



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини