Геннадій Москаль звернувся за допомогою до ФБР

Служба безпеки України, Управління державної охорони та Державна прикордонна служба воліють «не помічати» порушень закону головою секретаріату Президента Віктором Балогою, заявив народний депутат від Громадянського руху «Народна самооборона» Геннадій Москаль.

«На мої депутатські звернення щодо того, кому ж все-таки належить літак Learjet 60, яким користувався Віктор Балога, ці державні правоохоронні органи дали відповідь, яка цілком підходить під слова з пісні відомої співачки Едіти П’єхі: «Ничего не вижу, ничего не слышу, ничего никому не скажу!». Їх реакція на мої звернення така: «не знаю, не бачили, не чули», — сказав Геннадій Москаль.

Перший заступник голови парламентського комітету по боротьбі з організованою злочинністю та корупцією Геннадій Москаль зазначив, що оскільки державні органи бездіють, то він зустрівся з представником ФБР в Україні і попросив цю службу сприяти в розслідуванні корупції у вищих ешелонах української влади і допомогти з’ясувати, кому всеж-таки належить літак, яким користувався Віктор Балога.

Геннадій Москаль також повідомив, що він направив листа до Секретаріату Групи країн Ради Європи проти корупції (GREСO) з проханням припинити з Україною всілякі зв’язки до тих пір, поки Україна сама не наведе лад у вищих ешелонах влади.

Нагадаємо, що на початку квітня в Ужгороді митники затримали літак бізнес-класу Learjet-60, яким користувався Віктор Балога. Згодом з‘ясувалось, що цей літак не розмитнений і не має права виконувати польоти на території України.

old_editor, 29.04.2009 15:23



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини