Губернатор: Діти Івано-Франківська займатимуться в «Олімпі» безкоштовно

Скидається на те, що епопея навколо приміщення спорткомплексу «Олімп» добігає свого кінця. Розставити крапки над «і» у цій історії сьогодні спробували губернатор Івано - Франківщини Микола Палійчук та діючий власник спорткомплексу Віталій Заріцький.

«Ми з паном Віталієм обговорили всі аспекти даної проблеми, - каже Микола Палійчук, - Можу сказати, що власники «Олімпу» готові до співпраці».

За словами губернатора, влада області готова виділити кошти для придбання об’єкту та проведення ремонтних робіт.

Розробкою точного кошторису займається бюджетна комісія, після чого своє слово повинні сказати депутати обласної ради на черговій сесії.

Як розповідає Микола Палійчук, у випадку коли депутати дадуть «добро», то спорткомплекс «Олімп» буде передано на баланс Управління освіти.

На випадок якщо обласним депутатам не вдасться дійти згоди у даному питанні, губернатор має запасний «плацдарм».

«Прикарпатський університет готовий повернути всі борги спорткомплексу його власникам, і забрати об’єкт на свій баланс», - розповідає Микола Палійчук.

Точна сума боргу наразі не відома, проте Микола Палійчук відзначив, що приблизно мова йде про 3,5 млн. грн., і ця цифра «є цілком прийнятною для бюджету області».

Підсумовуючи, губернатор відзначив, що його принципова позиція у даному питанні полягає у тому, щоб діти мали змогу безкоштовно займатись спортом на базі спортивного комплексу, та спрогнозував, що до початку вересня будуть виплачені усі кошти та об’єкт буде передано.

«Я думаю, що до початку вересня будуть здійснені необхідні проплати та об’єкт передадуть, - резюмує Микола Палійчук, - хто б не став новим власником спорткомплексу, моя принципова позиція – Діти Івано-Франківська займатимуться в «Олімпі» безкоштовно».

Руслан Райтер

old_editor, 18.07.2009 22:45



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини