Сьогодні в Івано-Франківську День донора

В приміщенні Центральної міської клінічної лікарні людно : близько двох десятків ентузіастів бажають допомогти хворим власною кров’ю. Всі охочі, здебільшого чоловіки віком від 18 до 60 років здавали кров до спеціального банку міської лікарні. Здача крові можлива протягом всього дня.

За словами Світлани Процак, лікаря-терапевта відділу комплектованих донорських кадрів, 16 липня - це не Всесвітній День донорства, насправді ж виділяються певні дні, коли усі лікарні та поліклініки проводять збір донорської крові.



«Все, що потрібно від донора - лише прийти і здати кров. Необхідні матеріали для переливання крові уже знаходяться у лікарніані придбані державою. Процедура переливання абсолютно безкоштовна та безпечна. Вся інформація про донора зберігається у спеціальному архіві 75 років, а не сім, як було до 2005 року", - Світлана Процак.

Крім допомоги людям, донори отримують одноразовий талончик на харчування на суму 10 гривень. Але це лише символічна винагорода, кажуть донори, вони сюди прийшли аби зробити щось добре, може навіть врятувати життя : хтось друзям, а хтось просто незнайомим людям.

old_editor, 17.07.2009 14:36



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини