ДАІ планує уникнути спілкування інспекторів та водіїв

Вже декілька тижнів у Івано-Франківську функціонує система відеоспостереження за дотриманням правил дорожнього руху.

Зокрема, перехрестя Січових Стрільців – Мазепи – Орлика цілодобово контролюється камерами відеоспостереження.

Система відеонагляду, як розповіли «Малакаві» у прес-службі УДАІ в Івано-Франківській області, підключена до світлофорів і налаштована таким чином, щоб фіксувати за допомогою стоп-кадрів авто, які здійснюють переїзд перехрестя на червоне світло чи виконують поворот у забороненому напрямку.

«На фото порушення фіксується номерний знак автомобіля та зображення водія і пасажирів, — розповідає прес-секретар УДАІ Костянтин Кулак, — Після того, як порушення зафіксовано, система автоматично складає протокол».

За словами Костянтина Кулака, розмір штрафних санкцій, які фіксуватимуть відеокамери складатиме від 255 до 500 грн.

Також Костянтин Кулак відзначив, що Державтоінспекція планує розвивати мережу відеоспостереження за дотриманням правил дорожнього руху, з метою уникнення спілкування водіїв та інспекторів ДАІ.

«Ми плануємо встановлювати відеокамери і на інших перехрестях, та у населених пунктах області, — говорить Костянтин Кулак, — В планах — розвивати цю систему, щоб уникнути «спілкування» інспекторів та водіїв».

Підсумовуючи, речник УДАІ зазначив, що Івано-Франківськ є першим містом Західної України де функціонує відеонагляд на перехрестях. Окрім нашого міста, подібний проект запущено у Києві, Сімферополі та Луганську.

Руслан Райтер

old_editor, 15.07.2009 15:24



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини