Ще з самого початку «ширка» зазнала б невдачі — експерт

Нещодавно ще всі були впевнені в створенні широкої коаліції, але тепер ці плани зруйнувались, як картковий будинок. Незважаючи на плітки про відсутність переговорів між сторонами,переговори насправді проводилися в двосторонньому порядку, але результату вони жодного не принесли. Через достроковий вихід з коаліції Віктора Януковича, говорять політологи.

«Причин на це є декілька: по-перше, коаліція не була би життєздатною через серйозну конфронтацію всередині країни. По-друге, обидві сили втратили б усіх своїх прибічників і ніхто би не визнав коаліцію. Тому ще з самого початку широка коаліція була приречена на невдачу», — говорить політолог Олег Білоус.

Наразі невідомо чи була би створення коаліції для України кроком вперед до об’єднання, чи, навпаки — до поділу та боротьби за владу. Проте, політологи все ж вважають, що ідеологічно, створення широкої коаліції мало би полегшити удар кризи та об’єднати всі політичні сили у боротьбі із нею.

Теперішня політична ситуація для обох політиків є складною.

«Але все ж політична ситуація Юлії Тимошенко трохи складніша. Адже зазвичай люди звинувачують владу у всьому. А оскільки пані Тимошенко зараз діючий прем’єр-міністр, всі удари і докори приймає на себе», — каже Олег Білоус.

old_editor, 11.06.2009 17:26



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини