Якщо депутати не читають книг – це не означає, що їх ніхто не читає – Ярослава Завідняк

Кілька місяців тому депутатами міської ради було прийняте рішення про поповнення бібліотечних фондів, за яким кожен депутат зобов’язався виділили тисячу гривень зі свого депутатського фонду. І рішення прийняли, і ніби гроші вже знайшли, в загальній сумі 50 тисяч гривень, однак бібліотеки досі нічого не отримали, якщо не рахували кілька томів Олеся Бердника, які подарував кожній бібліотеці міста міський голова Віктор Анушкевичус.

Завідувач відділу укомплектування бібліотек Ярослава Завідняк каже, що зазвичай фінансова підтримка надходить ближче до кінця літа.

«З 50 тисяч гривень – 16 тисяч від депутатів», — говорить Ярослава Завідняк і додає, що сума просто жалюгідна у порівнянні з потребами бібліотек, але дуже сподівається, аби хоч скільки видали.

«Бібліотекам сьогодні дуже непросто. Багато потребують ремонтів, а особливо технічного оснащення. Якось доводилось побувати в бібліотеках Польщі і після того я була просто вражена рівнем обслуговування, оснащенням та пропонованою літературою. У нас постійно є користувачі як серед молоді, так і з старшого покоління. А не буде книг, не буде техніки і бібліотеки не працюватимуть. Хоча депутати вважають, що в бібліотеки вже ніхто не ходить», — говорить Ярослава Завідняк.

Інтернет ще не взяв гору над паперовою літературою і рано ховати бібліотеки. Ярослава Завідняк каже, що якщо депутати не читають книг, це не означає, що їх ніхто не читає.

«Іноді відчуваємо себе, як в кам’яному віці. В той час, коли вже все окомп’ютеризовано – ми все ще працюємо з ручними архівами. Поки чекаємо на кошти, а там будемо відстоювати права бібліотек», — говорить Ярослава Завідняк.

old_editor, 10.06.2009 17:55



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини