За Європою: в Івано-Франківську створюватимуться товариства для людей нетрадиційної орієнтації

Суспільство рухається вперед і продовжує насаджувати своє розуміння добра і зла, правильності та неправильності, останнє швидше зумовлене нерозумінням чи страхом.

Хочемо ми цього чи ні, та поруч нас живуть і житимуть не схожі на нас люди, хоч зовні вони нічим не привертають уваги. Люди нетрадиційної орієнтації мають право на існування, мають право на всі земні блага, які доступні усім «традиційним» членам суспільства.

Все більше лесбійки, геї та бісексуали говорять про себе, виходять на телебачення чи публічні заходи, щоб домогтись рівноправного існування. Нещодавно і в Івано-Франківську заговорили про створення товариства лесбійок. Близько двадцяти сміливих дівчат визнали свою «особливість» та виявили бажання стати членом такої організації.

Директор благодійного фонду «Солідарність» Андрій Микитин каже, що таке угрупування навіть дуже корисне, адже дасть можливість допомогти цим людям.

«Ми надаємо їм психологічну, особливо медичну підтримку. Тести на СНІД та венеричні хвороби уже пройшли понад десятеро осіб. Є ймовірність, що деякі з них повернуться до свого попереднього життя», — каже Андрій Микитин.

Крім того, в місті можуть бути не лише товариства лесбійок, геїв чи бісексуалів. А навіть і дещо несподівані, як от товариство гулящих чоловіків, де учасники зможуть розповісти про свої проблеми. Всі схожі товариства, за словами Андрія Микитина, створюватимуться з метою допомогти, протестувати на надати необхідну інформацію.

old_editor, 10.06.2009 13:42



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини